Wel knap hoor, dat Ajax nog een punt weet te pakken in Almere ;)

  • johan@feddit.nl
    link
    fedilink
    arrow-up
    1
    ·
    9 months ago

    Heel zuur. Brobbey was goed bezig, alleen heel jammer dat hij op het laatst zo knullig de bal verliest waardoor Almere kon counteren.

    Nijhuis is me er ook één zeg. Soort van consistent maar voor Ajax eigenlijk altijd slecht nieuws want je moet iemands been breken voordat je een vrije trap krijgt. Hadden minstens één penalty verdient naar mijn mening.

    • JVT038@feddit.nlOPM
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      1
      ·
      9 months ago

      Ik weet niet wat ik van Brobbey moet vinden; hij lijkt me erg down-to-earth, maar tegelijkertijd ook wel weer arrogant (zei hij niet dat hij ‘te goed’ was ofzo voor Ajax en daarom naar Rasenballsport Leipzig ging?)

      Ik heb niet de hele wedstrijd gezien (alleen de doelpunten), maar ik lees idd dat er veel gezeikt wordt over Nijhuis. Ik dacht zelf dat hij juist een van de beste scheidsrechters in de Eredivisie was, maar dat is dus niet zo?

      • CaliguLlama@feddit.nl
        link
        fedilink
        arrow-up
        2
        ·
        edit-2
        9 months ago

        Wat mij stoort aan Nijhuis is dat hij inderdaad wel vrij consistent fluit, maar wel consistent anders dan de rest dan de scheidsrechters. Wat bij hem geen overtreding is want HeT iS eEn MaNnEnSpOrT is bij elke andere scheids wel een overtreding. Dit houdt in dat je als ploeg die het moet hebben van agressiviteit in het voordeel bent als Nijhuis fluit. Los van dat Ajax het zelf verpest heeft hadden ze gewoon minimaal 1 penalty moeten krijgen, ik vond die sandwich waar Hlynsson in terecht kwam ook gewoon een overtreding binnen de 16.

        Qua Brobbey, ik weet niet of je toen niet een beetje Raiola hoorde praten bij monde van Brobbey. Ik denk dat hij mede gezien zijn toenmalige leeftijd en algehele uhm, intelligentie niveau, redelijk beinvloedbaar was. Kan me voorstellen dat een zaakwaarnemer met eurotekens in de ogen hem relatief gemakkelijk het hoofd op hol kon brengen.